TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Lupenice 20.8.2017

Z důvodu prázdninových povinností se mládežnického turnaje nemohlo zúčastnit ryze chlapecké družstvo, a tak nám vypomohla poličská děvčata. Pět boys ku třem girls.
Vzhledem k barvě nových dresů a s přihlédnutím k zastávce u kukuřičného pole jsme si odhlasovali název Zelený kabel a vrhli jsme se hájit barvy našeho města.
Stanovil jsem odvážnou strategii, kdy jsme si sebou nevezli žádné míče, protože jejich absence měla zvyšovat hlad po balonu na hřišti. Tato teorie se ovšem ukázala jako nepodložená.
Během hry se vyskytl zajímavý paradox. Dívčí složka organizovaná, poslušná, ukázněná, proti chlapecké složce mladých anarchistů nespoutaných nikým a ničím. Tato třaskavá směs ale zafungovala, protože smyslem účasti v Lupenicích bylo seznámit kluky se šestkovým volejbalem, což se i velkým dílem díky děvčatům povedlo. Zejména musím pochválit jejich podání, které bylo zbraní s níž si nezadá ani US bomba MOAB. Když to sedlo tak to tam spadlo. Kluci se snad nakazili ukázněností, děvčata trochou dravosti.
K překvapení všech se nám povedlo postoupit ze skupiny a v následných bojích jsme obsadili 9 místo z 12. Děkuji obětavému rodiči Janu Matoušovi, který celou akci podpořil svým řidičským uměním a kávou se sušenkama. Příště ty medaile přivezeme!!!

Související obrázky: