TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Mladší žákyně – družstvo A

V sobotu 7.10. jsme odehráli třetí kvalifikační kolo v soutěži mladších žákyň, ve druhém kole jsme nestačili pouze na holky z Dolního Újezda, ač jsme měli výhru na dosah, nedokázali jsme položit poslední balón a tím jsme si zápas prohráli.

Na domácím poli jsme přivítali soupeřky z Letohradu, Litomyšle, Lanškrouna a České Třebové. Těch jsme se nejvíce obávali, ale holky nepřijely v plné sestavě a tak jsme je hned v prvním zápase celkem lehce porazili 2:0. Byl to ten den náš nejlepší zápas, holky si hrály každá to co má a lavička si mohla také zahrát. V dalších zápasech, i když soupeřky byly slabší a začínající, šel náš herní výkon rychle dolů. Ale pořád to ještě stačilo na soupeřky z Letohradu a Litomyšle. Poslední zápas s Lanškrounem měl pro nás být jasně vyhraný a tak nastoupila komplet lavička, aby Áňa a Verča pošetřily síly do nedělního zápasu v soutěži starších žákyň. Ale opak byl pravdou, už od začátku prvního setu jsme prohrávali o čtyři body a nedařilo se dotáhnout a tak se holky musely vrátit do hry, první set jsme jen těsně vyhráli 25:23. Druhý už byl o něco lepší a podařilo se nám ho vyhrát. Nejvíce bodů jsme vytěžili z chyb soupeřek.

Pokud mám zhodnotit hru, byl to náš nejhorší výkon od začátku soutěže. Příjem nebyl až tak nejhorší, nahrávačky to neměly jednoduché, ale ani z dobrého příjmu nahrávka nebyla ideální a od té se odvíjí zakončení. To je náš největší problém, na hřišti je málo hráček, které dokážou položit balón na zem. Nejvíce bodující hráčkou na hřišti a zároveň kapitánkou družstva je Aneta Mlynářová. Ale abych nebyla jen kritická, máme i pěkné chvilky na hřišti, balóny nenecháváme padat na zem a bojujeme o ně, ale chybí nám radost a povzbuzení do hry hlavně když začneme prohrávat. Další kolo hrajeme 25.11. a tak máme dost času poučit se z chyb a začít bojovat.

Související obrázky: