TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

BMV Lanškroun

Poslední víkend v dubnu 28. a 29. 4. pořádal Lanškroun poslední barevný turnaj ze série minivolejbalových turnajů v Pardubickém kraji. V sobotu se hrála barva žlutá a oranžová, ve které jsme měli také zastoupení v podání našich nejmladších volejbalistů.

V neděli byla na řadě barva červená a modrá. Z Poličky se ráno v 7:45 vydalo  hned  6 osobních automobilů, vezoucích 19 volejbalistů. Děvčata byla velice natěšená, přípravu vzala velice svědomitě a poctivě a jejich hra byla opravdu bojovná od začátku do konce. Červená barva se hrála ve dvou skupinách a my jsme měli 3 týmy děvčat a jeden tým chlapců. Suverénním týmem se stal Filip M. s Kubou P., kteří svoji skupinu s přehledem vyhráli.  Jejich  nejtěsnější   výsledek  byl  22:14, často nestačilo počítadlo. Kluci si dovezli zlatou a  svoji  formu budou moci ukázat na republice v květnu v Praze. Tímto pro ně červená barva končí a je potřeba převléci  modré triko. Musím  také pochválit děvčata, která také nejenže velmi  dobře  bojovala na hřišti, ale navzájem si úžasně fandily, povzbuzovaly se a  fungovaly  jako kamarádky, jako jedna parta.  Doufám, že jim to vydrží i do dalších let s  volejbalem .  Róza , Marky a Nelča si také vychutnaly stupně vítězů a přivezly  si bronzovou medaili . Jejich umístění bylo opravdu zasloužené, nejvíc je ale potrápila hra proti Poličce A. Pomyslnou  bramborovou si vyhrály  Emma s Eliškou, kterým stále chybí ve hře bojovnost a větší nasazení. Velice dobře se předvedly Bára H., Anet  Z. a Anet  Š., kterým naopak bojovnost a dravost nechyběla, ale potřebují  ještě nasbírat více herních zkušeností. Skončily na pěkném 5. místě. V modré barvě jsme se také ukázali na stupních vítězů a to konkrétně Lucka L.,Marťa a Sabča. Jejich nasazení a obětavost na hřišti, hlavně Sabča a její skvělá hra v poli, se vyplatila a  3.místo bylo uspokojivé.  5.místo obsadila Sára, Kačka a Marky F., u kterých se možná projevila trochu únava z předešlého dne. V sobotu odehrály  venkovní  turnaj mladších žákyň  v  Kvasinách.  7.místo  přivezli naši kluci Kuba F., Honza D. a Míša S., kteří bojovali, co mohli, ale jejich soupeři je zatím ještě přehrávali. Kluci potřebují zpřesnit nahrávky a zrychlit pohyb na hřišti. Je to však jejich jeden z prvních turnajů  v trojkovém volejbale a proto věřme, že bude líp.

Celkově byl turnaj velice pěkně připraven, děti si dobře zahrály, ceny byly pro každého a ještě jsme si stihli užít nádherného slunného nedělního odpoledne. Děkuji rodičům  za podporu svých dětí ve volejbale a za bezva spolupráci.

Související obrázky: