TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Zmrzlinový turnaj Lupenice – mladší

Už velmi dlouho se naše mladší žačky těšily na Zmrzliňák v Lupenici. Pro většinu holek to byla premiéra a nemohly ani dospat. Podle předpovědi počasí nás čekal horký víkend, což se potvrdilo a vedro bylo únavné. Mladší žákyně startovaly ve 20 družstev, z čehož Poličku zastupovala dvě – „Áčko“ a „Béčko“.

Áčko začalo první zápas s Polkami a byl to velmi vyrovnaný zápas, který skončil remízou. Ale ostatní zápasy ve skupině se Sokolovem, Náchodem a Lázněmi Bělohrad jsme vyhráli 2:0, museli jsme však čekat na výsledky polské Wierzbice, která měla rovněž jednu remízu a zbytek výhry, ale štěstí se přiklonilo na naší stranu a na body jsme zvítězili. Jednoznačně nás podrželo podání a hra v poli, na útoku jsme lehce zaostávali, ale naše bojovnost a hodně chyb soupeřek nám stačilo na postup do semifinále, kde na nás čekaly soupeřky ze Rtyně a Řepy, které jsme celkem hladce porazili 2:0 a tím se nám otevřela cesta do finále a boj o zlato pro nás již se známým družstvem z olomouckého turnaje Slavií Hradec Králové. Vedro bylo opravdu velké a začátek finálového zápasu pro nás začal velmi špatně, stav 7:0 pro Slavii se už jen těžko doháněl a i když nám přiběhly na pomoc černí koně Áňa a Elza, které zároveň hrály za starší žákyně, pomohly už jen upravit skóre na 19:25 ve prospěch Slávie. Ale radost z druhého místa byla obrovská a holky ukázaly, že jim právem patří i titul Přebornic Pardubického kraje 2017-2018. Velká pochvala za bojovnost patří Nelče, Ádě, Zuze, Naty, Evče, Nikče a Verče, která byla zároveň vyhlášena jako nejlepší hráčka turnaje.

 

Béčko se na turnaj velmi těšilo, neboť zde byly holky poprvé. Ve skupině jsme měly za soupeřky holky z Lanškrouna, Třebechovic, Kroměříže A a polský Zelechow. Všechny zápasy kromě jedné remízy jsme prohráli 0:2, ale nemáme se určitě za co stydět. V úmorném vedru Míša, Áďa K., Lucka, Kiki, Bára, Marky, Sára, Anežka, Kačka a Áďa B. předvedly velmi bojovný výkon, nejvíce se jim dařilo podání a zlepšila se i nahrávka a pohyb v poli. O celkové umístění v turnaji se nám podařilo vyhrát poslední zápas s Kroměříží B a skončili jsme na 19.místě. Holky se turnaj od turnaje zlepšují a patří jim rovněž velká pochvala nejen za hru, ale hlavně za fandění. Příští rok se určitě zúčastníme a budeme se snažit o ještě lepší výsledek než letos.

 

Související obrázky: