TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Minivolejbalu ZDAR!

Poslední krásný květnový víkend se v prosluněné Praze konal pro naše malé volejbalové naděje republikový turnaj v barevném minivolebale. Cesta pro nás pět dospělých a dvanáct dětí byla příjemná: nejdříve auty do České Třebové, potom pohodlným vlakem do Prahy a v rámci tréninku ještě cca kilometr a půl pěšky. Turnaj se konal v Praze na Podvinném mlýně v areálu Sparty Praha celkem na 36 hřištích. Sešlo se tady z celé České republiky přes tisíc malých volejbalistů včetně jejich trenérů, asistentů, masérů, psychologů a dalších osob zajišťujících zázemí malých hvězd.
Barevný minivolejbal se hraje v několika kategoriích, nominovali jsme naše hráče a hráčky do žluté (nejmenší), oranžové (menší), červené (vetší) a modré (ještě větší). Na kurtech bylo opravdu živo, a tak není divu, že občas vázla organizace turnaje a výsledky byly mírně nepřehledné. Nicméně si to všichni užívali. Bylo skvělé sledovat, jak se ti naši malí rvou o každý míč.
Od pořadatelů na nás čekalo překvapení – mezi hráče přišli naši národní volejbaloví reprezentanti a reprezentantky, kteří rozdávali své fotografie. O jejich podpisy byl mezi jejich malými fandy opravdu velký zájem.
V sobotu večer jsme ještě stihli zápas naší ženské reprezentace – hráli proti Slovenkám Evropskou ligu. Přeplněná hala mohutně aplaudovala a hnala Češky k nakonec hladkému vítězství 3:0. Starší děti vydrželi ještě na večerní utkání mužské reprezentace. S těmi mladšími jsme ještě navštívili večer Václavské a Staromětské náměstí, aby viděli večerní odbíjení „elektronického“ orloje. Po procházce po Karlově mostě jsme se vydali metrem zpět na ubikace. Byl to opravdu náročný den plný nezapomenutelných zážitků.
V neděli se turnaj dohrával. Na všech už byla patrná únava, slunce svítilo naplno a tak toho už měli všichni před polednem dost. Turnaj skončil ve tři odpoledne a už se všichni těšili domů.
A jak jsme dopadli? Družstvo oranžových ve složení Anetka Š., Barča S. a Terezka L. ve finálové skupině A obsadily 5. místo, což byl ze 48 týmů nejlepší výsledek. Velká gratulace. Ostatní týmy skončili ve svých skupinách na místě 4. (červení – Filip M. a Kuba P.), 5. (žlutý – Anežka D., Eliška M a Barča Š.) a 6. (modrý – Zuzka K., Lucka L., Sába D. a Noemi B.).
Jelikož jsme měli ještě čas, tak jsme si dali úžasnou zmrzlinu, kterou si mohl každý připravit sám dle své chuti a fantazie. A kdo ještě mohl tak navštívil 5D kino.
Cestou zpět vlakem jsme již jenom relaxovali. Všichni jsme se už těšili do školy a práce.
Děkujeme našim hráčům a hráčkám za výbornou reprezentaci našeho města v celorepublikové soutěži. Ať vás volejbal stále baví.

Související obrázky: