TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Vánoční turnaj starších žáků Hradec Králové

Dne 28.12. jsme se nalodili do zasloužilého silničního korábu značky Ford tranzit, který brázdil silnice už deset let předtím, než se narodil nejstarší volejbalový  žák. Rozvážnou jízdou jsme zvládli nástrahy dopravy a skrz spletité cesty velkoměsta jsme dorazili před halu Slavia HK. Nezkušený recepční nás sice poslal do špatné šatny, ale nás to nerozhodilo. Začali jsme odvážně, a z přivezených tří míčů hned jeden ztratili. Soupeře jsem měli zajímavé. Výběr pardubického kraje A a B, Slavia Hradec Králové A a B a Vysoké Mýto. Hala byla rozlehlá, 6 hřišť na šířku, ve větší jsme ještě nehráli. Rozlosováno jsme měli Slavia HK B, KCM A, KCM B, Vysoké Mýto a Slavia A.

První zápas jsme byli nervózní, ale zvládli jsme remízu 1-1. Pak přišel zápas s KCM A,  který jsme sice zahájili vedením 3-2, když jsme soupeře svým nezúčastněným postojem  donutili k chybám při  podání a na útoku, ale posléze se kvalita projevila. Smetla nás tsunami a z toho jsme se už neoklepali. Zbytek zápasů jsme prohráli , ale ten jediný set z úvodu, kdy jsme se byli schopní soustředit, nám vynesl předposlední místo. Vzhledem k tomu, že tým byl napůl složen z mladších žáků, je výsledek příslibem do budoucna.

Doufám, že jednou dospěje tento tým do stadia, kdy v očích mých svěřenců uvidím ohnivý zápal pro hru a neutuchající hlad po vítězství. Největší zápal pro hru má zatím trenér, ovšem jen do doby kdy rezignuje pod tlakem pohledů alá -raněná ukřivděná laň, -to jsem ho zase vytočil a ten nejhorší- ono už se hraje??!

Ale tak jako všechna voda nakonec steče dolů a Kuba dostane Stázinu za ženu, tak i my jednou ty medaile přivezeme :)).

MB

Související obrázky: