TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Lupenice mladší

Tak jako vloni se naše mladší žačky opět těšily na dvoudenní turnaj „Zmrzliňák“ v Lupenici. . Mladší žákyně startovaly v počtu 22 družstev, z čehož Poličku zastupovala opět dvě – „Áčko“ a „Béčko“. Počasí nám už od rána přálo a tak jsme se pustili do bojů v jednotlivých skupinách.

Áčko ve složení Nomi, Áďa, Kiki, Luca, nehrající po zranění Sába, Renča, Áňa, Marky, Bára a Sára začali velmi slibně, výhry 2:0 nad polskou Wierzbicou a Kroměříží, poté remíza se Slávií, prohra s Lázněmi Bělohrad je však posunula v základní skupině na třetí místo, které nám umožnilo bojovat v neděli o celkové 11.místo. Holky předvedly velmi dobrý výkon, za což jim patří obrovská pochvala, velký posun a zároveň nejlepší hráčkou byla Noemi Boháčová.

Béčko ve složení Áďa, Elza, Anet, Kamča, Kačka, Luca B., Luca L., Zuza, Kája a Marťa se turnaje zúčastnili poprvé a moc se na něj těšili. Ve své skupině vydřeli v sobotu remízu s Českou Třebovou a Slávií, zbytek prohry s Lanškrounem a Rtyní v Podkrkonoší, což jim stačilo v neděli na boj o 16. místo. Všechny holky jsou herně velmi vyrovnané a tak pochvala patří nejvíce obětavým hráčkám, Marťě Lazorové a Zuzce Malinské. Po velmi teplém počasí některé holky vyrazily večer relaxovat do bazénu v Rychnově, zbylé trávily čas odpočinkem na pokojích a některé sledovaly zápas našich hokejistů o postup do finále na MS.

Nedělní ráno, brzký budíček už v 6:30 a probuzení do slunečného počasí nás opět vyslalo na hřiště a začaly boje o celkové umístění v turnaji. Byla znát únava po sobotě a tak Áčko po dvou výhrách a jedné remíze skončilo na 11. místě a béčko po jedné remíze a dvou prohrách obsadilo 19. místo. Všem holkám patří obrovská pochvala za předvedený výkon, za výdrž v teplém počasí a za super partu, která drží pospolu. Je vidět, že se holky zlepšují, naší nejsilnější zbraní je podání, nechybí ani bojovnost a chuť do hry, avšak pohyb a komunikace na hřišti trošku vázne, zvlášť u mladších holek. Velký dík patří rodičům z Jimramova, kteří s námi strávili celý víkend a fandili seč mohli, mladším i starším. Příští rok se chceme turnaje zúčastnit také, ale tentokrát už to bude v kategorii starších žákyň.

Související obrázky: