TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Pohár mladších žákyň

Druhého kola Poháru mladších žákyň ve Svitavách se zúčastnilo osm družstev. Polička A dívky a Polička B mix  se vypravili v početné skupině, v níž opět nemohli chybět ostřílení borci z klučičích řad Matěj a Fanda. V prvním zápase s Českou Třebovou A jsme se ze  začátku spíš rozehrávali než hráli, ale v druhé půli se hra už více podobala volejbalu a vítězství bylo naše. Ale slova některých hráček… „bojím se smečovat, abych to nezkazila“ … jsou zarážející. Na druhý zápas se Žichlínkem jsme nechali odpočívat našeho největšího koně Áňu, protože nám stačilo dobře podávat na mladší tým soupeřek a to se podařilo. Do třetího zápasu s kluky z Rychnova jsme vstoupili výborně a na chvíli i vedli, ale na výskok a smeč kluků jsme v prvním setu nestačili. Druhý byl o mnoho lepší, na chvíli to vypadalo, že i vyhrajeme, ale ke konci nás zradila nahrávka a nebylo z čeho útočit a tak prohra 2:0 stačila na druhé místo ve skupině. Finále o třetí a čtvrté místo s Chvaleticema mělo být jasnou záležitostí pro nás, ale šikovný o dvě hlavy menší holčičky z Chvaletic bylo hodně velký sousto. Úplně jsme přestali hrát a bojovat, asi i vedro udělalo své, ale nakonec se štěstí přiklonilo na naší stranu a třetí místo bylo naše. Konečné třetí místo v turnaji nám zajistilo bronzové medaile.

Mladší holky se opět neztratily. Jejich nejsilnější stránkou bylo podání, ale i hra v poli se oproti minulé zlepšila,  výpomoc Báry a Ádi, které trénují se staršíma holkama, byla hodně znát. Ve finále o páté a šesté místo prohrály s holkama z České Třebové A a celkově se na turnaji umístily na výborném pátém místě.

Turnaj měl i doprovodnou soutěž o lva/lvici na hřišti, za A tým ho získala Bára Otcovská a za B mix tým se zaslouženě stal lvem na hřišti Matěj Bulva.

 

Celkové výsledky:

1. Rychnov n. Kn. Ch
2. Svitavy d
3. Polička B mix
4. Česká Třebová A d
5. Polička A d
6. Chvaletice d
8. Česká Třebová B
9. Lanškroun ch
10. Lanškroun d
11. Vysoké Mýto ch
12. Vysoké Mýto d

Související obrázky: