TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Olomouc – a opět stříbro má chuť zlata …..

Tak jsme zase po roce navštívili ve sváteční den 8. května město Olomouc, kde jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje mladších žákyň. Sjelo se zde celkem 16 družstev, čtrnáct z různých koutů naší země a dvě ze Slovenska. Ela, Anet, Kačka, Bára, Verča, Áďa, Zuza, Evča a Nelča přijely obhajovat loňské stříbrné medaile a letos měly zálusk na zlaté. Základní skupina nám určila velmi přívětivé soupeřky z Žiliny, Uničova a Orlové. Zápas se Žilinou byl pro nás hračka, protože naše podání nemělo chybu a ve druhém setu kromě jednoho bodu to byla hra pouze Anety, jejíž plachtící, tvrdý a občas i skákaný servis neměl chybu. V zápase s Uničovem, jsme se začaly už trošku zahřívat a pár bodů soupeřkám darovaly, avšak i tento zápas byl pro nás celkem snadnou záležitostí. Poslední zápas v základní skupině proti holkám z Orlové se hrál pod heslem: buď ony nebo my. Hra to byla velmi vyrovnaná a uhraná remíza nám bodově stačila na postup ze základní skupiny. Radost byla veliká, ale pravidlo, čím výš tím hůř,se potvrdilo. Ale naše úžasné podání všech holek, výborné bloky a smeče Elzy a velká bojovnost zbývajících koček na hřišti nám pomohlo vyhrát zápasy se slovenskou Levicí i Uherským Hradištěm a tím jsme se probojovaly až do finálového zápasu s Hradcem Králové, který se zde představil s výběrem hráček KCM z jejich kraje.

…relax před finálem

Touha po zlatu a poháru byla obrovská a tak jsme bojovali o to víc. Do fandění jsme zapojili nejen maminy Ilču, Mirku a Darču, ale i našeho dvorního řidiče Valdu. První set neměl chybu, žádný balón nám nespadl zadarmo na zem, holky obětavě skákaly po každém a tak se nám podařilo set vyhrát. Ve druhém setu se ale pomaličku začala projevovat únava po celodenním zápřahu a Hradec přitvrdil na podání a útoku a set vyhrál. V rozhodujícím tiebreaku do stavu 13:13 ještě nebylo o vítězi jasno, ale tvrdý útok útok soupeřek rozhodl v jejich prospěch a my jsme se opět radovaly ze stříbrných medailí. Holky děkujem.

 

 

Pokud to mám zhodnotit tak mám jen slova chvály. Kapitánka Aneta nejenže skvěle podávala, ale výborná byla i její nahrávka. Zároveň byla vyhlášena stejně jako vloni nejlepší nahrávačkou turnaje. Ela jednoznačně nejvíce bodující hráčka a výborná na bloku, Kačka, ač menší vzrůstem, má velký přehled o tom, kam umístit soupeřkám balón a bodovat, což se jí mnohokrát povedlo, Bára velká bojovnice v poli stejně jako Zuza, Nelča a Áďa, Evča se neustále zlepšuje na bloku a na přihrávce byla jednou z nejlepších a nakonec Verča brebentilka výborně podávala a dařilo se jí i v útoku. Celý turnaj jsme si užívali i s holkama a odměnou pro ně byla šunková pizza a marlenka. Ale ani trenéři neodjeli bez odměny, obdrželi něco na zahřátí jako milou vzpomínku na letošní turnaj. Všem organizátorům turnaje v Olomouci patří velká pochvala a budeme se těšit na příští rok.

….. chutná skvěle

 

….. a co na závěr? …. opět máme nový poznatek …. pokud máte chuť, zajeďte si do Olomouce do místní pizzerie a budete se divit, že pivo které si tam objednáte bude „Poličská 11º“, velmi oblíbená u místních štamgastů…..

 

Související obrázky: