TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Pohár mladších – 1.kolo – I.díl

Po roce jsme se opět zúčastnili Poháru mladších žákyň a žáků a jako vloni jsme na první kolo odjížděli do Lanškrouna. Je to tříkolový turnaj kluků, holek i smíšených družstev, kteří budou chtít hrát v příští sezóně šestkový volejbal. Polička měla zastoupení třech družstev, jedno družstvo se skládalo z holek, které si už letos tuto soutěž zkusily, druhé bylo postaveno z holek, které budou hrát úplně poprvé a třetí byli naši chlapci. Celkem startovalo 9 družstev. Počasí nám přálo, sluníčko hřálo až moc a tak jsme se pustili do bojů.

Polička A ve složení Kiki, Míša, Sára, Anežka, Aneta, Adél B. a Bára hrála v základní skupině s Českou Třebovou chlapci a Chvaleticemi. Stejně jako na turnaji v Kvasinách jsme hráli na dvě nahrávky a tentokrát už nám to šlo mnohem lépe, už jsme i celkem dobře přebíhali. Chlapce jsme bez problémů porazili 2:0, stačilo nám na ně dobře podávat, ale Chvaletice už nás víc trápili jak dobrým podáním tak hlavně lepší hrou v poli a v zakončení. Zápas to byl hodně vyrovnaný, ale asi jsme se teprve seznamovali s antukou a dojít si včas pro balón nám dělalo velké problémy stejně jako komunikace na hřišti. Prohra 0:2 nás posunula do hry o umístění o 4.-6. místo. Výhra nad Českou Třebovou a prohra se Žichlínkem nám zajistila celkové 5. místo. Nejvíce se nám dařilo podání a nejméně nahrávka, na které musíme ještě hodně zapracovat. Příští týden 19.5. zajíždíme na druhé kolo do Litomyšle a zkusíme se probojovat ještě výš. Všem holkám patří velká pochvala za výdrž na horkém slunci, odměnou jim byla zmrzlina a v doplňkové soutěži o titul „Žirafa“ teamu byla vyhlášena Adéla Bomberová.

Polička B jela teprve poprvé sbírat zkušenosti a seznamovat se se šestkovým volejbalem. Kačka, Sába, Noemi, Renča, Lucka B., Lucka L. a Marťa vůbec nezklamaly. Výborné bylo jejich podání, ale ani hrou v poli nezklamaly, bojovaly jako lvice i přesto, že základní skupinu prohrály. O celkové umístění skončili na krásném 8. místě. „Žirafou“teamu byla výhlášena Renata Malinská.

Související obrázky: