TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Pohár mladších

Tak jako každý rok i letos jsme se zúčastnili turnaje „Pohár mladších žáků a žákyň“, který je určen hlavně pro hráče a hráčky, kteří budou hrát příští rok šestkový volejbal. Celkem se přihlásilo 9 družstev. První kolo se odehrálo 30.5. ve Svitavách, kde nám přálo jak počasí tak i štěstí ve hře. Hrály Marky, Róza, Terka, Bety, Bára S., Aneta Z. a Aneta P. Základní skupinu jsme celkem jednoznačně vyhráli (výhry 2:0 se Svitavama B a Žichlínkem, s Pardubicema remíza 1:1), v semifinále následovala výhra a tím pádem postup do finále, se kterým jsme na začátku vůbec nepočítali. O první místo jsme se utkali s jednoznačným favoritem celého turnaje Dolním Újezdem. Prohra 0:2 nás však vůbec nemrzela, protože se děvčata celý turnaj rvala o každý bod a druhé místo bylo zasloužené. Diplom a sladkou odměnu si za „Nejobětavější hráčku“ družstva Poličky zaslouženě odvezla Markéta Dospíšilová.

Druhého turnaje 13.6. v Pardubicích jsme se bohužel nezúčastnili, protože se sešlo pouze 5 děvčat a to je málo, přišlo pár zranění a zbytek dal přednost jiným aktivitám. Dost nás to mrzí, hlavně děvčata, která mají velký zájem hrát, chodí pravidelně na tréninky a jezdí na zápasy, bohužel tím pádem jsme se připravili o medaili, protože podmínkou tohoto turnaje je zúčastnit se všech tří kol.

Závěrečné třetí kolo se odehrálo v Poličce, vzhledem k počasí na hale Masarykovy ZŠ. Měli jsme k dispozici pouze 2 hřiště a tak se nám to trošku protáhlo, ale nikomu to moc nevadilo, protože přijeli bojovat o medaile. Opět se nám dařilo, tentokrát ve složení Róza, Bára S., Aneta Š., Bára S., Terka, Bára P., Bety a Aneta P.. Na nahrávce musela zaskočit za zraněnou Anetu Zapletalovou Bára Sodomková, která si tam počínala velmi dobře. V základní skupině výhry 2:0 nad Žichlínkem a Litomyšlí a remíza se Svitavama A nás vystřelily do bojů o 1.-4. místo. V semifinále jsme vyhráli nad Pardubicema 2:0 a ve finále opět prohra s favorizovaným Dolňákem, který zaslouženě celý turnaj vyhrál a my zase druhé. Diplom a sladkou odměnu za “ Copandu týmu“ si tentokrát odnesla Anetka Prokopová. Celkově jsme v turnaji obsadili 7. místo. Je to trošku zklamání, protože medaile by určitě zacinkala a holky by si ji zasloužily. Velké poděkování patří rodičům, kteří nám pomohli s občerstvením a napekli něco ke kafíčku a zároveň holkám fandili.

Pokud mám zhodnotit celý turnaj tak holkám patří velká pochvala. Oceňuji snahu a zájem hrát, ale je potřeba, aby toto měly všechny holky. Naší nejsilnější zbraní je servis, na kterém nejvíc válela Terka Langrová a Bára Sodomková, ale dařilo se jim i na nahrávce včetně Anety Zapletalové, nejvíc bodů v útoku a na bloku patří Róze Tobiášové a Anetě Šimonové. Nejobětavější hráčkou v poli je Marky Dospíšilová. Prvním rokem hrající Bety Steinerová mile překvapila a velmi rychle se k holkám dotahuje. Za mladší holky okusily poprvé šestkový volejbal Anetka Prokopová a Bára Pešavová a nebylo to vůbec špatné.

Vzhledem ke koronáči jsme toho v zimní a jarní sezóně moc nenatrénovali, ale i tak po pár trénincích patří holkám velká pochvala. Máme ještě hodně velké nedostatky, ale v srpnu, pokud to situace dovolí, proběhne týdenní soustředění v Česticích a věříme, že holky se do toho pořádně zakousnou a mnohé nedostatky se pokusí odstranit a do příští sezóny nastoupí s větším nasazením a zodpovědností k tréninkům a hlavně soutěžím a turnajům. Všem přejeme krásné prázdniny a ještě jednou děkujeme všem rodičům, kteří nám jakýmkoliv způsobem po celý rok pomáhali.

Související obrázky: