TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

We are the champions!

Historický úspěch – mladší žákyně vyhráli turnaj v Lupenici.mladší žákyně, Lupenice 2020

Poslední srpnový víkend se konal odložený dvoudenní turnaj v Lupenici – tzv. Zmrzliňák. 

V zahřívacím tempu jsme porazily Staré Město Náchod, Kroměříž a Rychnov nad Kněžnou. Trochu jsme se zapotily s přemotivovaným Kladnem, ale koncovky obou setů byly naše. Ještě v sobotu večer jsme hrály seminifinále s týmem Sport klub Náchod. První set prohráváme, a proto střídáme sestavu a pomohlo to – druhý set vyhráváme a jde se do tiebreaku. Tady si držíme mírný náskok a set získáváme 15:8. Zítra nás čeká finále.

V sobotu večer odjíždíme na ubytování na internát do Rychnova. Nerozhází nás ani rozbitý autobus, který stojí před bazénem a každý poličský tým si z něho musí vybrat svoje zavazadla. Díky ochotnému panu řidiči Valíčkovi máme na druhý den náhradní autobus.

V neděli po snídani v areálu v Lupenici máme čas fandit našim starším žákyním i juniorkám. V 11 hodin nastupujeme do finále proti krajankám z Dolního Újezda. V loňském roce jsme je nikdy neporazily. První set se nám nedaří, prohráváme 13:25. Do druhého setu vstupujeme více koncentrované a zlepšujeme  náš příjem. Vyhráváme druhý set 25:18. V tiebreaku nejdříve prohráváme, dotahujeme a díky podání Terky máme náskok, o který skoro přicházíme, ale neuvěřitelné dva balóny (Aneta Š. dává lob, který se zastavil na pásce a spadl k soupeřkám a Markétino eso ze spodního podání letící snad 3 cm nad sítí) z nás udělaly šampionky. Vyhráváme 15:12!!!

Radost je neutuchající – to nikdo nečekal!

Zasloužily se o to: Róza T., Aneta Š, Aneta Z., Bára H., Bára S., Bára P., Terka L., Natka Z., Betty S. a Markéta D. Ta byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje v kategorii mladších žákyň.

Dostaly jsme „zlatý“ pohár, diplom a dárkový koš plný dobrot, který si holky rozebraly ještě na kurtech. Polovina týmu může říct – „Jsem lepší než starší ségra.“ 🙂

Monika a Pavel Sodomkovi

Související obrázky: