TJ Spartak Polička
Soustředění

Soustředění v Česticích v roce 2024 proběhne od 9.8. do 16.8.2024

Archivy

Mladší žákyně bojují

Mladší žákyně bojují.

V sobotu 25.1. jsme v Poličce pořádali 7. kolo krajského přeboru mladších žákyň.

Po delší přestávce jsme se na toto kolo celkem těšili, ale zároveň jsme se trochu obávali soupeřů. Čím nás mohou překvapit? Hrajeme poslední skupinu C, ale určitě by nás potěšilo nebýt na úplném konci.

Scházíme se na hale po osmé hodině, vše je potřeba připravit, naměřit a spočítat. Vše připraveno, může se začít. Již asi 3. kolo hrajeme bez pomoci starších děvčat ročníkem 07 a bojujeme pouze jako hráčky mladší. Základní šestku tvoří  blokařky Róza a Marky, obě hrají v základu od začátku a mají tam své místo. Navíc začaly trénovat se staršími děvčaty a jen doufám, že je to posune a budou tahounkami týmu. Róza navíc má velký vliv na spoluhráčky, umí povzbudit a vyhecovat tým do bojovné nálady. Nahrávačky Terku a Báru H. musím velice pochválit. Terezka má dobrý přehled na hřišti, je bojovná a velice zapálená do hry.  Bára byla na nahrávce poprvé a mile překvapila. Obětavá v poli a nahrávky tam, kde jsou zapotřebí, krásná hra. Doufám, že se tímto Bára zase vrací do hry o volejbal a bude jí už jenom těšit . Na smeči Anet Š., která byla po nemoci a musí se dostat zpátky do formy, Bára S. a Naty zatím sbírají  zkušenosti v šestkovém volejbale, ale též se nemusí za hru stydět. Nesmím zapomenout na velkou posilu z Bystrého Betku, která začala trénovat od podzimu a je v týmu doufám spokojená. V sobotu chyběla  Anetka Z., která byla nemocná. Poprvé se šestkového volejbalu zúčastnila Bára Pešavová z přípravky, která si s děvčaty zahrála  jeden set.

Holky si vedly celkem statečně. Velkou zbraní bylo horní podání, které se může hrát až od tohoto kola. Nedostatky mají holky  hlavně na příjmu a dohrávání těžkých balonů na třetí přes síť.

První zápas jsme hrály s celkovým vítězem skupiny s Litomyšlí, bohužel 0:2. Druhý zápas s Českou Třebovou B byl pro nás povzbuzením, vyhrály jsme celkem snadno 2:0. S Letohradem jsme vyhrály na tiebreak 2:1 a asi nejvyrovnanější zápas byl s Vysokým Mýtem, s kterým jsme sice na tiebreak prohrály 1:2, ale chvílemi to byla celkem pěkná podívaná. Holky se kolo od kola zlepšují a hlavně hrají jako tým.

Čekají nás odehrát ještě 2 kola soutěže a to za více než měsíc 29.2. a 7.3. soutěž ukončíme. Na jaře holky čeká ještě tříkolový turnaj, který se odehrává na antuce a poprvé pojedou na dvoudenní turnaj do Lupenice tzv. (Zmrzliňák).

 

Související obrázky: